Ska man handla smycken på kredit?

Det finns många anledningar till att denna fråga är så populär i dag, eftersom smyckes- och juvelföretagen erbjuder fler och bättre finansieringsalternativ än någonsin tidigare. Många människor ser krediter som gratis pengar, men de inser inte hur snabbt räntorna kan ackumuleras om du inte betalar hela saldot varje månad. Räntesatser på detaljhandelskonton (butikskort ) kan uppgå till 30 procent, och den federala regeringens ränta på alla skulder utan säkerhet är 15 procent.

Även om det är möjligt att köpa smycken och diamanter på kredit finns det några saker att tänka på. Först och främst, om du inte har råd med det nu ska du inte göra det. Gör dina inköp med omsorg. Du måste vara säker på att du har råd med månadsbetalningarna innan du skriver under på kreditkontot. Om du måste ge en medundertecknare ska du se till att han eller hon är ansvarsfull med sina betalningar.

Du bör också titta på alla dina alternativ innan du väljer en specifik butiks krediterbjudande. När du köper på kredit lånar du i princip pengar. Om din lokala smyckesaffär inte erbjuder de bästa kreditpriserna kan du jämföra deras priser med andra butiker för att ta reda på vilken som erbjuder den mest konkurrenskraftiga finansieringen.

Tänk också på hur mycket dyrare det blir om du inte betalar hela saldot varje månad. Konton i detaljhandeln kan ha en ränta på så högt som 30 procent eller mer. Om du inte betalar hela saldot kommer räntan att ackumuleras och öka den summa du behöver betala tillbaka.

Att köpa på kredit kan vara riskabelt om du inte är försiktig med hur mycket du lånar och hur snabbt räntan räknas upp. Om räntan är för hög och inte kan betala för en hög summa, kommer du att få betala mycket mer för varan än om du hade betalat kontant.

Om du bestämmer dig för att köpa smycken på kredit ska du se till att du vet vad finansieringsavgifterna är och hur mycket de kommer att uppgå till. Du kan ta reda på det genom att titta på alla dina alternativ och göra lite efterforskningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *